Conferencias / Mintzaldiak:
KYARABEN. Kyoko Matsuo
Actividades / Jarduerak-2024, Conferencias / Mintzaldiak 2024
CONFERENCIA SOBRE «KYARABEN»
En Japón es tradicional colocar distintos alimentos en fiambreras de manera que puedan transportarse fácilmente y comer en cualquier lugar. Kyoko Matsuo explicará cómo convertir algunos alimentos en tus personajes favoritos.
En su charla enseñará cómo fabricar a «Totoro» con algunos ingredientes como arroz, sésamo, huevo, tomates o brócoli. Solo tendrás que prestar atención y pronto serás capaz de sorprender con tus creaciones.
Kyoko Matsuo
Nació en Kyushu, pero vive en un pueblo de Navarra desde hace 17 años. En 2006 y 2007 hizo el camino de Santiago por primera vez.
Ha dado clases de cocina japonesa casera en Logroño, Pamplona, Alicante, Granada y Sevilla. También ha enseñado Cultura Japonesa, Caligrafía, Origami, Juegos de cartas japonesas y Mizuhiki.
«KYARABEN» -RI BURUZKO HITZALDIA
Japonian ohikoa da elikagai batzuk fianbreretan jartzea, erraz garraiatu eta edonon jan ahal izateko. Kyoko Matsuok elikagai horietako batzuk zure pertsonaia gogokoenak nola bihurtu azalduko du.
Bere hitzaldian, arroza, sesamoa, arrautza, tomateak edo brokolia bezalako osagaiekin «Totoro» bat nola sortu irakatsiko du. Arreta jarri besterik ez duzu egin behar. Laster harrituko zara zure sorkuntzekin.
Kyoko Matsuo
Kyushun jaio zen, baina Nafarroako herri batean bizi da duela 17 urtetik. 2006an eta 2007an egin zuen lehen aldiz Done Jakue bidea.
Japoniar sukaldaritza eskolak eman ditu Logroñon, Iruñean, Alacanten, Granadan eta Sevillan. Japoniar Kultura, Kaligrafia, Origami, Japoniar karta jokoak eta Mizuhiki ere irakatsi ditu.
LARUNBATA. Abenduaren 14a. 12,30 h. Auditorio